Kaj je MAP?

MAP je kratica angleškega izraza Master Amino Acid Pattern, ki označuje idealno sestavo esencialnih aminokislin. Obstaja dvajset vrst aminokislin, ki so osnovne sestavine beljakovin. Osem med njimi je esencialnih; dobiti jih moramo s hrano. (V osnovi spada v kategorijo prehranskih dopolnil OKA – Optimalne Kombinacije Aminokislin).

MAP® (Master Amino Acid Pattern) je osnovni vzorec aminokislin v idealnem razmerju, ki jih potrebuje človeško telo.

Je najčistejši vir beljakovin, ki se popolnoma prebavi in nato na celičnem nivoju absorbira z 99% izkoristka. Tako, da ne nastane nič odpadkov, ki bi obremenjevali naš organizem. Kar s pridom občutijo zdravi, športniki, vegetarijanci ter seveda tudi ošibeli.

Kupi MAP Beljakovine

Profesor Dr. Luca-Moretti
Profesor Dr. Luca-Moretti

Dr. Luca-Moretti je pri razreševanju problema presnove beljakovin ubral popolnoma svojo pot. Želel je dati celicam samo tisto, kar potrebujejo. Gotovo je, da ne potrebujejo prav nobenega strupa, nujne so le esencialne aminokisline. Če jim zagotovimo SAMO esencialne aminokisline brez primesi in pri tem poskrbimo, da bodo dobile SAMO toliko vsake od esencialnih aminikislin, kot je potrebujejo, ne bi bilo nobenih toksičnih odpadkov, celice pa bi bile tudi popolno prehranjene. To je idealna beljakovinska hrana za celice.

Dr. Luca-Moretti je od leta 1983 trajajočih kliničnih raziskavah najprej ugotovil, idealno sestavo esencialnih aminokislin in jo poimenoval MAP. Potem so se v inštitutu lotili praktične priprave novega hraniva:

  1. Iz beljakovinskega živila (izbrali so stročnice) je bilo treba najprej dobiti aminokisline povsem očiščene vsake primesi in nečistosti (ostankov nebeljakovin, toksinov zaradi onesnaževanja). To jim je, kot kaže, tudi uspelo, saj se MAP, po trditvah dr. Luca-Morettija, uporablja v klinični praksi celo intravenozno.
  2. Poskrbeti je bilo treba, da bi bile aminokisline povsem prebavljive in ne bi tvorile fekalnih odpadkov. Kot je videti, jim je tudi to uspelo. Aminokisline MAP so v t.im. kristalni obliki; prebavnega trakta sploh ne obremenjujejo in se v celoti absorbirajo v kri v vsega 23 minutah.
  3. Nazadnje je bilo treba esencialne aminokisline združiti v zmes, ki je v skladu s formulo, ki je za človeka idelana. Le tako ne bi bilo kakih neizkoriščenih aminokislin, ki se pretvarjajo v toksine. Tudi s tega vidika so bili uspešni. Končne, tri mesece trajajoče klinične raziskave na 66 ljudeh obeh spolov, katerih rezulatati so bili objavljeni leta 1998, so namreč potrdile, da je anabolni izkoristek (NNU) aminokislin MAP kar 99% in je zato toksičnih katabolitov zanemarljivo malo (1%). Vsi udeleženci eksperimenta pa so bili z MAP tudi povsem ustrezno beljakovinsko prehranjeni (merjeno s standardnimi meritvami dušičnega ravnotežja v organizmu).

Po več kot 20 letnih izkušnjha z njegovo uporabo v Sloveniji, lahko res smatramo MAP za epohalno odkritje. Z njim je človeštvo dobilo tako popolno (hranljivo) in obenem neškodljivo beljakovinsko hrano, kot je človeštvo v vsej svoji razvojni poti še ni imelo. Regeneracija, popravljanje in s tem ohranjanje »mladostnosti« celic sta poslej lahko mnogo bolj učinkoviti.

Več informacij v članku: Preverjamo MAP

Kupite MAP 120 Tukaj

Za naročilo MAP beljakovin 120 tablet kliknite tukaj.

Obrazec specifikacije izdelka INRC
MAP® ki je na voljo preko tega spletnega mesta, je originalni izdelek dr.Luca-Morettija.
Potrdilo o kontroli kakovosti