Ali MAP Pomaga Tudi Pri Srčni Aritmiji?

Ženska je lahko vitalna tudi v srednjih letih

(Slika je simbolična)

Kar nekaj let se je držala različnih diet, ki so izločale meso in mesne izdelke, v glavnem tudi brez rib.. montinjak, vegetarjanska, veganska, presna,  itd.  Del časa se je tudi postila sama ali v organiziranih skupinah v trajanju do 10 dni in seveda nato  težave pri prehodu nazaj na dietno hrano ali pa še večje težave pri prehodu na normalno hrano.

V starosti okoli 50 let je pri prehodu na dieto ali post dosegla izboljšanje počutja na račun tako imenovanega razstrupljanje in takoj nato obratno pri prehodu uživanje večje količine  normalne hrane.
Pomanjkljivost je bila zmanjševanje zmogljivosti po nekaj letih, kar je verjetno tudi posledica mene. Potreba po hranjenju je nihala in povzročala nihanje telesne teže, katere vzdrževanje je bilo razen v postih večji del  nenadzorovano, ker je bila potreba po hrani prevelika – sodim da zaradi potreb po nekaterih aminokislinah, ki jih v njeni prehrani ni bilo dovolj.

Bitje Srca

MAP je pa najčistejša hrana za mišice, in najprej ojača srce, ki je glavna mišica v telesu

Nato so se začele, kot poslabšanje zdravstvenega stanja pojavljati aritmije bitja srca po  stresih in ali fizičnih naporih, kljub še bolj strogi zdravi prehrani. Ljudje pač ne razumemo enako napotkov za zdravo prehrano.  Krvna slika je bila idealna, še posebek kar se tiče maščob. Tako, da je bil zdravnik začuden nad težavami s srcem, ki so  kazale na ishemično bolezen srca.  Nadaljnji pregledi so kazali na prolaps mitralke in predlog je bil celo za operacijo srca. Aritmija se je pojavljala tudi pri postu, kar so poznavalci postenja ocenjevali kot pričakovano. Zdravila za umirjeno bitje srca  in ali persen so imeli učinke pri zmanjševanju  števila aritmij. Vendar aritmij niso odpravili.

Po pregledu literature  MAP sem ocenil, da gre za daj časa trajaojočo podhranjenost z aminoskislinami, ki so v MAP. Po začetku uživanja 5  MAP tablet na dan, običajno zjutraj, so aritmije skoraj  popolnoma  prenehale. Nekajkrat so se pojavile za nekaj sekund v zadnjih 7 mesecih.  Telesne in psihične zmogljivosti so se povečale.

Zaradi vplivov menopavze je bilo počutje slabo in krvna slika je pokazala pomanjkanje železa. Z dodakom železa se je popravila v dobrem mesecu. Hkrati se je povečala telesna zmogljivost in seveda tudi psihična, do nekje normalne kot pred nastopom težav.  Z uživanjem MAP se je zmanjšala potreba po sladkarijah in deloma tudi po količini zaužite hrane. Zmanjšanje obsega pasu je potrdilo navedbe v literaturi o učinkih uživanja MAP.  Drugi dodatki  v prehrani so  spirulina in vitamini, ki se dobe v prosti prodaji. V zadnjem letu pijemo živo vodo iz ionizatorja, ki pomaga premagovati potrebo po hrani, če ta seveda nimaš pri roki. Te bistri  in zmanjšuje zakisanost telesa.

Kot eden od testov zmogljivosti je bila udeležba  na poroki s plesom in norenjem do poznih jutranjih ur, ki  ni povzročilo aritmije. Po nekaj urah spanja, po tej poroki, je šele delo na vrtu, več ur opoldan pod žgočim soncem, povzročilo aritmijo, ki pa jo je  z zaužitjem 5 MAP-ov  odpravila v dobri uri. Meso ni na jedilku. Včasih kake ribe. Stalno pa 5 MAP tablet na dan zelo dobro pokriva potrebe njenega organizma po aminokislinah. Če pomislim, da ima ona odpor do mesa, je MAP odličen nadomestek, ki je tudi ekonomsko ter higiensko ugodnejši.

Boris Stropnik

 

 

Kategorije: Izkušnje.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.