Pri Regeneraciji Starejših in Šibkih Začnimo z MAP

Z MAP lahko ostanemo vitalnejši tudi na stara leta

Z MAP beljakovinami lahko ostanemo vitalnejši tudi na stara leta (foto vir: FreeDigitalPhotos.net)

Čeprav so naši krožniki na videz bogato obloženi, pa naše celice stradajo zaradi pomanjkanja vitalnih hranil, ugotavlja dr. Meyers. Z več sadja in zelenjave uravnotežimo prehrano in pomagamo organizmu pri izločanju strupov, toda mnogi starejši in šibki ne zmorejo dobro presnoviti surove in celostne hrane. V takih primerih je primerno začeti regeneracijo organizma z MAP.

Starejšim primanjkuje tudi vitaminov, rudnin in drugih esencialnih hranil. Zelo izrazito je pomanjkanje beljakovin, poleg tega pa nekatera pomembna živila/dopolnila povzročajo močno razstrupljanje (npr. FHES ali sok pšeničnih bilk, ki sta močna antioksidanta). Zato je modro, da najprej okrepimo izločala z MAP, potem pa postopoma dodajamo druge prehranske dodatke. Če MAP spijemo skupaj z zelenjavnim ali sadnim sokom, telo prehranimo tudi z minerali in vitamini.

Metodo postopnega dodajanja mikrohranil starejšim in ošibelim imenujem »prehranska prva pomoč«. Z njo pripomoremo k splošni okrepitvi starejših že v prvi fazi. To potrjujejo tudi rezultati medicinske študije:

Prof. Riva Sanseverino (1999)z Univerze v Bologni je vodil dvomesečni klinični preizkus učinkov MAP na starejše ljudi. Sodelovalo je dvajset oseb v starosti od 65 do 92 let. Ti so bili večinoma šibki, saj jih 65% ni zmoglo testne hoje na tekočem traku več kot 2 minuti. Mnogi so bili zaradi slabe gibljivosti že dolgo primorani na bivanje le v stanovanju.

Prvi mesec so uživali po 6–8 tablet MAP dnevno, drugi mesec pa po 3–4. Zaradi boljše asimiliacije, ki je sicer pri starejših zmanjšana, so dnevne doze MAP razdelili na dva obroka (zjutraj in opoldne). Dvakrat tedensko so nekoliko povečali telesno aktivnost s hojo. Vsem se je v času testa povečal mišični tonus. Prav vsi so bistveno okrepili svoje fizične sposobnosti. Na začetku so zmogli v povprečju le po 2,6 minute hoje na tekočem traku, po dveh mesecih pa 11,4 minut, kar je 4,3 kratno povečanje.

Vir: “PRIJATELJEM NAJBOLJŠE!”, Novice za uporabnike FHES, MAP in NTC prehranskih dodatkov, Dr. Iztok Ostan, Januar 2012

Kategorije: Raziskave.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.