Hujšanje z MAP: manj ohlapne kože in manj YO-YO učinka

Pri običajnem zdravem hujšanju je potrebno v prehrani omejiti beljakovinska živila, saj so pomemben vir kalorij. Posledica je uvela koža.

Hujšanje z MAP

Pri hujšanju z MAP koža ostane elastična

Če v času hujšanja nadomestimo beljakovinska živila z MAP, ki ne sprošča kalorij, smo lahko tudi ob kalorični redukciji beljakovinsko povsem prehranjeni in koža ostane elastična. Manj je tudi težav s ponovnim pridobivanjem teže (YO-YO učinek).

Dr G. D’Andrea (2001) je v devetmesečnem poizkusu preučeval učinke hujšanja z MAP (skupina 5 oseb) v primerjavi s hujšanjem na klasičen način (5 oseb). Shujševalna kura je trajala 3 mesece, v naslednjih 6 mesecih pa sta bili obe skupini brez diete, a sta upoštevali priporočila za zdravo prehrano).

Skupina, ki je hujšala na klasičen način, je po devetih mesecih pridobila v času diete izgubljeno težo v celoti. Skupina, ki je v prvih treh tednih svojega trimesečnega hujšanja uporabljala MAP, pa se je v nadaljnjem pol letu le malo poredila (+ 2%) in je imela 9 mesecev po začetku diete še vedno cca 12,5% nižjo težo kot pred shujševalno kuro (moški 11%, ženske pa 14% manj kot prej).

Navodila za hujšanje z MAP dobite na strani o hujšanju. Podrobneje je ta način hujšanja predstavil dr. I. Ostan na seminarju v Ljubljani 17. junija 2014   >> kliknite tukaj za več informacij.

Dobrodošli!

 

Vir: PRIJATELJEM NAJBOLJŠE! Novice za uporabnike FHES in MAP, Junij 2014, Dr. Iztok Ostan

 

 

Kategorije: hujšanje in Raziskave.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.